Poslovni kodeks oblačenja

Spoznajte uveljavljene zakonitosti poslovnega oblačenja ter odkrijte značilne smernice in oblačila, ki so najbolj primerna za vaše poslovno okolje in zahteve vašega delovnega mesta.

Poslovno
formalno

Za vas izoblikujemo najvišjo raven profesionalnega oblačenja. Kodeks vključuje telirane moške obleke, izbrane srajce in kravate ter hlačna krila, kostime s krilom ali obleke za ženske.

Poslovno
profesionalno

Ustvarjamo kose, ki so zadržani, a dovoljujejo več sproščenosti, barve in vzorce. Moškim so dovoljeni barvni detajli in drznejše kreacije, ženskam pa obleke, krila, tudi hlače s topom ali bluzo in suknjiči.

Poslovno
sproščeno

Ta kodeks ne zahteva vsakodnevnega nošenja obleke. Moški lahko nosite srajce, majice ali pletenine z gumbi, ženske pa krila, obleke z blejzerji ali jakne. Izbira dodatkov in nakita je svobodnejša.

Sproščeno

Tudi pri tem slogu moramo ohraniti profesionalno urejenost. Moški s sproščenimi hlačami, polo-ovratniki in puloverji z v-izrezom. Ženske z različnimi topi in bluzami, hlačami, krili ali obleko.

7 namigov iz poslovne mode,
da boste vedno kot iz škatlice

Izbirajte prave velikosti

Dobro prileganje obleke je ključno tako za videz kot za vaše počutje. S prilagoditvijo kroja ali z manjšimi korekcijami v obsegih in dolžinah lahko bistveno izboljšamo celotno podobo. Izogibajte se prevelikim številkam, saj to lahko ustvari videz neurejenosti.

Ne spreglejte detajlov

Skrb za detajle je spoštovana na marsikaterem delovnem mestu. Vedno nosite oblačila, ki so lepo vzdrževana, nimajo vidnih napak, so brez madežev in niso zmečkana. Tako boste tudi s pomočjo poslovne obleke izžarevali zaupanje in samozavest.

Uravnovesite svoj slog

V ospredje naj stopajo vaše sposobnosti, ne le drzna obleka. To ne pomeni, da svojega osebnega sloga ne smete izraziti z izbranimi barvnimi in živahnimi modnimi dodatki. Odločite se za izbiro enega specifičnega modnega kosa in ga dopolnite s klasično formalno kombinacijo.

Videz naj bo spoštljiv

Bodite pozorni na zaključne robove, izreze in vrsto tkanin, saj to bistveno vpliva na vaše počutje in funkcionalnost obleke v določenem delovnem okolju. Upoštevajte sodelavce in stranke ter vedno izberite oblačila, s katerimi izražate spoštljiv odnos do sebe in drugih.

Zanesljivi črna in bela

V poslovni modi obstajata dve barvi, ki se čudovito dopolnjujeta in ustvarjata vedno eleganten videz. Črna obleka ali kostim in bela srajca sta na primer preizkušeni kombinaciji tako v ženski kot moški poslovni garderobi. Z njima boste vedno urejeni in prefinjeni.

Dodatki so pika na i

Nosite kravate, pasove, rute, šale in torbice, ki se barvno ujemajo z odtenki vaše obleke. Pri izbiri materialov velja upoštevati letni čas. Eleganco poslovne obleke in celoten vtis pa lepo zaokroži tudi izbrani nakit.

Čevlji pomembni kot obleka

K poslovni modi sodijo le negovani in skrbno vzdrževani čevlji. Bodite pozorni na višino podplata in pet vaših čevljev, saj morate skladno z njimi izbrati tudi primerno dolžino hlačnic. In ne pozabite, da je treba v nekaterih poslovnih okoljih nositi spredaj zaprte čevlje.

Spremljamo vas na najpomembnejših dogodkih

Personalizacija oblačil postavi zadovoljstvo in dobro počutje strank na prvo mesto. Ustvarimo, prilagodimo in izoblikujemo oblačila, ki vas zaznamujejo; oblačila, ki puščajo sled – ki začrtajo občutek in poudarjajo večen slog. Oblačila, ki poosebljajo vas.